Trude den Burger

Creatief, maar ook praktisch en efficiënt.

Positief, maar ook realistisch.

Rustig, maar ook gepassioneerd.

Intelligent, maar ook soms klungelig.

Leergierig, maar met grote tolerantie voor het niet-weten


Werkzaam als dramatherapeut in verschillende settings en landen sinds 2008;

Ervaring met zowel kinderen als volwassenen, groep en individueel;

Sinds 2012 aan de slag als dramatherapeut binnen de forensische psychiatrie in België (FIDES, PC sint-Amandus in Beernem);

Daarvan gedurende 3 jaar in combinatie met de functie van therapeutisch coördinator;

BA dramatherapie behaald aan de Hogeschool Zuyd, Nederland;

MA Creative Arts Therapies behaald aan de Concordia University in Montreal, Canada;

Oprichtend lid van een intervisiegroep door en voor dramatherapeuten;

Opgeleid tot supervisor in de integratieve “de metapositie van de supervisor” aan de Educatieve Academie in Antwerpen;

Geregistreerd in het Beroepsregister voor Creatief Therapeuten.


Wat anderen zeggen over mij:

Authenticiteit en warmte

Trude zorgt er met haar natuurlijke, authentieke en warme verschijning voor dat mensen zich vlug op hun gemak voelen. Haar talent voor en ervaring met improvisatie komt niet alleen tot zijn recht in haar werk als dramatherapeut, maar zorgt ook voor creatieve wegen in het begeleiden van professionals, zowel individueel als in groep. Ze weet creatief om te springen met moeilijke situaties, kan perspectieven uitdagen en reflectie stimuleren. Haar enthousiasme zal aanstekelijk werken waardoor ze voor velen een inspirator kan zijn.

Dr. Ellen Gunst – Dokter in de psychologie en psychotherapeut


Natuurlijk

Trude is niet enkel een fantastisch persoon, maar geeft ook blijk van een bijzonder groot therapeutisch talent. Ze heeft mij de waarde van dramatherapie leren inzien en non-verbale psychotherapie in het algemeen leren waarderen en naar waarde schatten. Haar brede therapeutische blik maakt dat ze zeer goed is in het zien van allerlei verbanden, ze blijft steeds zeer objectief in haar wijze van benaderen en is iemand die in staat is tot verbinden van mensen en allerlei therapeutisch benaderingen. Haar therapeutisch talent alsook haar persoonlijkheid maken dat ze voor mij een natuurlijke supervisor is.

Dr. Nils Verbeeck – Psychiater en psychotherapeut


Een gestructureerde aanpak met ruimte voor eigenheid.

Trude weet te motiveren in professionele ontplooiing en brengt de nodige kritische kijk om dit ook effectief tot een goed resultaat te brengen. Ik kreeg een perfect gedoseerde uitdaging en steun van Trude. Mezelf kunnen blijven en het vakgebied verkennen in combinatie met een sterk voorbeeld in therapeutisch handelen en denken zijn zaken waarop ik vandaag de dag nog de vruchten van pluk dankzij de begeleiding van Trude.

Ake Arnouts – dramatherapeut en psycholoog


Flexibel en doortastend

Gedurende mijn vrijwilligerswerk als dramatherapeut bood Trude aan om me als supervisor op vrijwillige basis te ondersteunen. Ik heb haar inzet en haar flexibiliteit met onze verschillende tijdzones erg geapprecieerd. Ook had ze veel aandacht voor de culturele context waarin ik werkte. Ze spoorde me aan om mezelf en mijn eigen handelingen, maar ook mijn onbewuste veronderstellingen en interpretaties in vraag te stellen. Ik ben haar dankbaar voor de vragen en inzichten die ze heeft aangewakkerd en raad haar aan aan elke therapeut die gemotiveerd is de eigen blinde vlekken te ontdekken.

Astrid Oppeel, dramatherapeut


Contacteer me: